Om oss

Axel Johnson är ett ledande svenskt familjeföretag i snabb förnyelse. Vi bygger och utvecklar verksamheter som bidrar till att möta vår tids stora samhällsskeenden inom områden som mat, energi, hälsa och industri. Genom våra bolag träffar vi mer än en miljon kunder om dagen och vi vill vara en positiv förändringskraft i de samhällen vi är en del av. Axville är staden som visar en stor del av de 300 bolag som ingår i Axel Johnson.

Axville är staden som visar en stor del av bolagen som ingår i Axel Johnson

VI UTVECKLAR LEDANDE, VÄXANDE FÖRETAG SOM DRIVER UTVECKLINGEN INOM MENINGSFULLA BRANSCHER.

0

år av historia

0

mdkr i omsättning (2023)

0

bolag (cirka)

Axel Johnson är ett familjeföretag som funnits i 150 år. Det drivs idag av femte generationen, med Caroline Berg som styrelseordförande. Våra verksamheter spänner från mat, energi, IT och industri till hälsa och digitala låssystem. För oss är den gemensamma nämnaren att vi utvecklar ledande företag i meningsfulla branscher.

Genom våra bolag träffar vi mer än 1,5 miljoner människor varje dag och det ger oss en fantastisk möjlighet att påverka och göra skillnad i de samhällen som vi är en del av.

Axel Johnson och ägarfamiljen har ett stort intresse och engagemang för våra bolag, samtidigt arbetar vi utifrån en decentraliserad modell där varje bolag har en självständig styrning. Vi tror på frihet under ansvar och för oss handlar ägarengagemang om att våga vara långsiktiga - för att hålla i, i kombination med en viss otålighet - för att komma framåt.

Vi vill driva otålig förnyelse och fattar därmed snabba beslut, samtidigt tar vi beslut som vi ser är rätt på en generations sikt. Vårt företag ägs av människor som vill något, som vill skapa positiv samhällsförändring, och det märks i besluten vi fattar och hur vi jobbar.

Utforska mer