Nyheter

Här nedan hittar du våra senaste nyheter inom Axel Johnson och våra koncernbolag.

Filtrera nyheter

2024-07-05

FoodBridge blir en del av Novax fokus-sektor Framtidens mat

Under 2022 startade Axel Johnson initiativet FoodBridge med syfte att påskynda omställningen till ett mer hållbart matsystem. FoodBridge investerar i tidiga foodtech-bolag med potential att skapa positiv förändring och har fungerat som en plattform för samarbete och innovation mellan mat-bolag inom och utanför Axel Johnson.

Läs mer

2024-05-28

Axel Johnson förlänger partnerskap med Järvaveckan till 2026: “Viktigare än någonsin”

Axel Johnson förlänger huvudpartnerskapet med Stiftelsen The Global Village/Järvaveckan fram till 2026. Årets Järvavecka äger rum mellan 29 maj och 1 juni och Axel Johnson medverkar tillsammans med bolag från koncernen och samarbetspartners från civilsamhället.

Läs mer

2024-04-25

AxSol blir en del av Novax

Axel Johnsons solenergi-bolag AxSol blir från och med juni en del av Axel Johnsons investeringsarm Novax. Därmed skapas ett nytt fokusområde för Novax investeringar och bolagsbyggande – Energi – under ledning av AxSols vd Marie Strannegård. AxSol har utifrån sin bas inom solenergi en verksamhet som även omfattar tjänsteområden som på olika sätt stöttar tillväxten av förnyelsebar energi.

Läs mer

2024-04-23

Niclas Palmstierna ny vd på Novax

Niclas Palmstierna tillträder som ny vd för Novax i juni. Niclas Palmstierna har en bakgrund som bland annat vd för Tele2 Sverige och för tandvårdsbolaget Oral Care. Novax är Axel Johnsons investeringsarm med uppdraget att bygga betydande framtida ben för gruppen med fokus på områdena Framtidens mat, Preventiv hälsa och Teknisk säkerhet.

Läs mer

2024-04-23

Axel Johnsons ägande i Dustin över 50 procent

Axel Johnson AB har, via det helägda dotterbolaget AxMedia AB (”Axel Johnson”), förvärvat 6,7 miljoner aktier i Dustin Group AB till snittkursen SEK 13,50. Det innebär att Axel Johnsons ägande nu överskrider 50 procent, och uppgår till 50,1 procent.

Läs mer

2024-03-19

Axel Johnsons bokslut 2023

År 2023 kan summeras till ytterligare ett starkt år för Axel Johnson. Omsättningen uppgick till 126,5 (118,2) miljarder kronor och resultatAX till 4,4 (4,4) miljarder kronor. Under de senaste tio åren har koncernens omsättning och resultat fördubblats, och målet är att upprepa den prestationen under den kommande tioårsperioden.

Läs mer

Visa fler nyheter