Stäng
Hem

Axel Johnson investerar i digitala tillväxtbolag och andra entreprenörsdrivna företag. De är motorer för vår utveckling in i framtiden, och hjälper oss skapa kontakter med entreprenörer, testa nya sektorer och pröva nya affärsmodeller.

D-AX
D-Ax har sedan 2013 fungerat som Axel Johnsons arm för investeringar i mindre, snabbväxande digitala företag med stor potential. Genom att investera i relativt nybildade snabbväxande digitala bolag är avsikten att genom förnyelse utveckla koncernens verksamhet. Fokus för investeringar är inom mat och handel, och särskilt inom e-handel, logistiklösningar, försäljnings- och marknadsföringslösningar och data/analytics. Axel Johnson är en långsiktig ägare. Det innebär att vi blir ägare och partners till bolag som i första hand är fokuserade på att bygga en långsiktigt framgångsrik och lönsam affär. Vi söker exceptionella entreprenörer som vill bygga och utveckla sitt bolag tillsammans med Axel Johnson.

Läs mer om D-Ax här.

AMAZING BRANDS
Amazing Brands lanserade den första parfymen i serien Zlatan Ibrahimovic Parfums år 2015. Sedan dess har Amazing Brands lanserat ytterligare tre parfymer i serien, skapat och lanserat parfym, tvål och doftljus i Åhléns  egna varumärke WERA, samt blivit distributör för flera dofter i Sverige.

Läs mer om Amazing Brands här.

MITT LIV
Mitt Liv är ett socialt företag som arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald, och finns idag i Göteborg, Stockholm, Norrköping, Linköping och Malmö. Bolagets kärnverksamhet  är ”Mitt Livs Chans”, som är ett adept- och mentorprogram för personer med utländsk bakgrund som saknar arbete motsvarande kompetens och professionella kontakter och nätverk. Programmet är kostnadsfritt för  adepter och finansieras genom partnersamarbeten med näringsliv och organisationer, som insett värdet och nyttan med ökad mångfald på arbetsplatsen.

Läs mer om Mitt Liv här.

SKINCITY
I december 2017 förvärvade Axel Johnson 70 procent av Skincity. Skincity är en hudvårdsklinik online och erbjuder ett mycket noggrant utvalt sortiment av professionell hudvård och hudvårdande makeup. Bolaget grundades 2011 och omsatte över 350 mkr under 2018.

Läs mer om Skincity här.