Stäng
Hem

Familjeföretaget Axel Johnson grundades 1873 och drivs nu i fjärde och femte generationen. Vi möter dagligen en miljon kunder som köper koncernbolagens varor och tjänster. 

Axel Johnson bygger och utvecklar lönsamma verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden, med tyngdpunkt i Norden. Tillsammans har våra verksamheter ca 20 000 anställda och vi är handelspartner med tusentals företag över hela världen. År 2017 var Axel Johnsons konsoliderade nettoomsättning ca 77 miljarder kronor. Det gör Axel Johnson till ett av Nordens största företag inom handel och tjänster. Med handel som utgångspunkt har koncernen bytt form och skepnad genom åren. Däremot har viljan och drivkraften att förändras i kombination med att långsiktigt utveckla lönsamma affärer varit intakt. Det är en företagstradition Axel Johnson bygger vidare på.

Axel Johnson har en stor mängd företag inom sina sju koncernbolag.

Axel Johnson International är ett teknikhandelsgrupp som förvärvar, bygger och utvecklar företag som tillhandahåller produkter och tjänster till industriföretag.
Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln, som levererar bra och hållbar mat.
Dustin är en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter med tillhörande tjänster.
Kicks är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept med skönhetsprodukter inom makeup, doft, hudvård och hårvård.
Martin & Servera är Sveriges ledande restauranggrossist, och levererar dagligen drycker, färskvaror, livsmedel, tjänster, utrustning och kunskap till restauranger och storkök.
Novax är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i små- och medelstora tillväxtbolag.
Åhléns är Sveriges ledande varuhuskedja med skönhet, hem och mode under ett och samma tak.

Dessutom har vi ägande i entreprenöriella mindre bolag. Genom D-Ax investerar vi i digitala startup-bolag, främst inom mat och handel. Dessutom är vi huvudägare i Amazing Brands, som utvecklar och säljer produkter inom kosmetik, doft och hygien. Vi är också delägare i Mitt Liv som är ett icke-vinstdrivande företag som genom mentorskap, utbildning och rekrytering arbetar för ett inkluderande samhälle och en arbetsmarknad som värdesätter mångfald.

 

VÅR VISION
Vi ska ha en ledande position på våra marknader och våra företag ska driva och leda utvecklingen inom sina branscher. Genom våra verksamheter vill vi vara en positiv förändringskraft i det samhälle vi är en del av.

VÅR AFFÄRSIDÉ
Vi ska framgångsrikt bygga och utveckla lönsamma verksamheter inom handel och tjänster. Vi skapar förutsättningar för både företag och människor att växa.

VÅR STRATEGI
Vi bygger lönsam och långsiktig tillväxt genom utveckling och förnyelse. Om tio år kommer 50 procent av Axel Johnson att bestå av verksamheter vi inte ägnar oss åt idag.

VÅRA VÄRDERINGAR
Vi sätter kunden främst.
Vi bygger och utvecklar hållbara affärer.
Vi prövar nya idéer och förändrar oss.
Vi ger frihet och ansvar till våra medarbetare.

Våra koncernbolag

Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischmarknader. >
Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. >
Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. >
Åhléns är Sveriges ledande varuhuskedja med skönhet, hem och mode under ett och samma tak. >
Novax är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i små- och medelstora tillväxtbolag. >
KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. >
Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. >
AxSol är Axel Johnsons yngsta bolag, som startades kring årsskiftet 2019/2020 för att samla investeringar inom solenergi >