Stäng
Hem

Vi söker en entreprenöriell CTO till nytt tech-initiativ

Axel Johnson är en av Nordens ledande handelskoncerner som bygger och utvecklar verksamheter inom handel och tjänster på den europeiska marknaden. Våra koncernbolag består idag av Åhléns, KICKS, Martin & Servera, Novax, Axel Johnson International samt delägda börsnoterade Axfood (Hemköp, Willys, m.fl.) och Dustin.

Handeln är idag inne i ett paradigmskifte. Digitalisering och nya kundbeteenden förändrar hur, var, när och av vem vi handlar. Nya aktörer kommer in på marknaden och etablerade aktörer måste förändra sig. Handeln kommer att förändras mer de kommande tio åren än de senaste hundra.

För att skapa kraft i vårt förändringsarbete har vi initierat Axjalla – ett koncerngemensamt initiativ för strategisk förnyelse. Inom Axjalla arbetar vi med att använda data för att skapa bättre erbjudanden för kunder, effektivisera det interna arbetet och bygga bättre funktionalitet inom betalningar och transporter. Alla initiativ syftar till att sätta data och kundinsikt i centrum.

Nu söker vi en entreprenöriell CTO som vill vara med och driva förnyelse genom att från start vara med och ta fram ett nytt tech-initiativ.

Vi tror att rätt person:
– Trivs i föränderliga miljöer, tidigare har byggt upp en teknisk plattform från grunden och kan tänka både skalbarhet och snabbhet på samma gång
– Har både en hög strategisk kapacitet och samtidigt en förmåga att få saker att hända
– Har en bakgrund som utvecklare men idag är en van ledare som är duktig på att attrahera rätt talang och kan få med sig människor i sin omgivning för att i samlad kraft jobba mot samma mål
– Älskar digital produktutveckling och förstår vilka krav både affär och användarupplevelse ställer på drift, prestanda, upptid och flexibilitet ur ett tekniskt perspektiv

Vi erbjuder en unik möjlighet att vara med och ta fram en ny lösning från grunden med potential att i framtiden användas av några av Sveriges största handlare och miljontals kunder. Du får med andra ord det bästa av två världar; jobba experimentellt i startup-liknande former och samtidigt fördelarna med att vara en del av en av Sveriges största företagsgrupper.

Låter det som en utmaning du verkligen inte vill missa? Hör i så fall av dig till emil.berg@axeljohnson.se senast 9 juni 2019. Vi träffar kandidater löpande.