Stäng
Hem

Stina Andersson ny operativ chef på Axel Johnson

Stina Andersson, nuvarande strategi- och affärsutvecklingschef på Tele2, blir ny operativ chef (COO) på Axel Johnson, och kommer att ingå i koncernledningen. Rollen är ny. Stina förväntas tillträda efter årsskiftet.

Stina är i dag strategi- och affärsutvecklingschef samt ansvarig för Tele2 IoT. Hon har tidigare varit investeringsdirektör och strategichef för Investment AB Kinnevik, managementkonsult på McKinsey och har mångårig erfarenhet av e-handelsbolag. Hon är styrelseledamot i Axfood och Fram Skandinavien AB.

– Axel Johnson har som mål att om tio år kommer hälften av verksamheten bestå av saker vi inte gör idag. Det betyder att vi måste hålla hög takt i förnyelsearbetet, såväl genom affärsutveckling i våra koncernbolag som genom förvärv. Med Stina får vi ytterligare kraft att driva denna förändring, säger Mia Brunell Livfors, VD och koncernchef, Axel Johnson.

– Axel Johnson är unikt positionerat som ett av Nordens största företag inom handel och tjänster. Jag ser fram emot att använda mina erfarenheter från tech- och konsumentinriktade bolag, samt inom investeringar, strategi och M&A för att hjälpa driva förnyelsearbetet framöver. Det ska också bli roligt att arbeta nära de många duktiga medarbetarna i koncernen, säger Stina Andersson.