Stäng
Hem

För trettonde året i rad har chefsorganisationen Ledarna rankat landets 75 främsta chefer som är kvinnor upp till 35 år. Årets vinnare är Axel Johnsons COO Stina Andersson.

Omkring 500 unga kvinnor kandiderar om titeln Framtidens kvinnliga ledare, som utses av chefsorganisationen Ledarna tillsammans med rekryteringsföretaget Women Executive Search. Genom att lyfta fram goda exempel och inspiratörer – moderna ledare – som också är unga och kvinnor, vill Ledarna vända upp och ned på förlegade föreställningar om vem som får vara chef.

Då årets process, den trettonde i ordningen, avslutats stod det klart att Stina Andersson är Framtidens kvinnliga ledare 2019. Stina Andersson är, sedan början av 2019, operativ chef på Axel Johnson.

Juryns motivering lyder:
”Stina Andersson, COO Axel Johnson, står alltid stadigt i nuet, trots att hennes paradgren är strategi. Förmågan att kunna hålla blicken mot horisonten och samtidigt se sina medarbetare här och nu är inget annat än en sällsynt superkraft. Denna dalkulla har liknats vid ett kärnkraftverk av energi och driv. En inspirerande förebild för sina medarbetare som redan hunnit bygga ett imponerande CV. Med stort fokus på goda och långsiktiga affärer väver hon in alla variabler av hållbarhet i sina beslutsprocesser och visar vägen in i framtiden. Det gör henne till etta bland Framtidens kvinnliga ledare 2019.”

Läs mer om Framtidens kvinnliga ledare och se hela listan med alla kandidaterna här.