Pernilla Oldmark ny EVP People & Culture på Axel Johnson

2024-02-29

Pernilla Oldmark ansluter som EVP People & Culture på Axel Johnson i mitten av mars, med uppdraget att koncernens bolag ska vara ledande inom talangutveckling och en stark kraft för ökad mångfald och inkludering i svenskt näringsliv.

Pernilla Oldmark kommer närmast från rollen som chef för norra Europa på det globala kundserviceföretaget Transcom och var dessförinnan kommersiell chef på Cabonline. Tidigare hade hon ett antal olika ledarroller på Tele2, bland annat som Marknads- och kommunikationsdirektör.

Thomas Ekman, vd Axel Johnson:

”För att dubbla omsättning och vinst under de kommande tio åren och åstadkomma en snabb rörelse mot vårt 10/50/50-mål så behöver våra företag vara bäst på att rekrytera, behålla, utveckla och inkludera talanger. Som ägare är vi ett nav och en magnet som stärker våra företags förmåga att knyta till sig de bästa möjliga kollegorna. I det arbetet kommer Pernilla Oldmark att bli en absolut nyckelspelare.

Pernilla är vald för den person hon är, med rätt attityd och en stark vilja för att driva oss framåt i de här frågorna. Hon har bred chefsbakgrund från olika miljöer, branscher och sammanhang och en bevisad förmåga att motivera, utveckla och samla medarbetare. Precis som Axel Johnson så förenar hon ett kommersiellt driv med en stark tro på individens förmåga att utveckla företag, och företags förmåga att förbättra samhällen”.

Pernilla Oldmark, tillträdande EVP People & Culture på Axel Johnson:

”Det här är ett drömjobb. Jag har länge följt Axel Johnson-koncernen och imponerats av hur starka värderingar ligger till grund för ledarskapet, vilket jag ser som nyckeln för en ständig utveckling av medarbetare och företag. Här är grundplattan en driven, lustfylld och varm kultur, en vilja att inkludera och utmana. Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med mina kollegor på Axel Johnson och medarbetare i hela koncernen bidra till att vi blir än starkare som talanghus, och därtill en ledande kraft för mångfald och inkludering.”

Pernilla Oldmark efterträder Emma Claesson, som i februari lämnade Axel Johnson.