Stäng
Hem

Novax har förvärvat en majoritetsandel i Ulrick & Short, en ledande brittisk specialist inom produktion av hållbara och mer hälsosamma ’clean label’-ingredienser för mat och livsmedel.

Förvärvet av Ulrick & Short markerar Novax fortsatta engagemang i en hållbar utveckling av framtiden för mat. Ulrick & Short är specialiserade inom växtbaserade, naturliga ”clean label”-ingredienser och är väl positionerade för att möta de långsiktiga trenderna hos konsumenter och livsmedelsproducenter som skiftar mot hälsosammare och mer hållbara livsmedelsalternativ. Företaget fungerar som en partner för livsmedelsproducenter som vill utveckla nya clean label-produkter eller utveckla befintligt produktsortiment mot mer hälsosamma alternativ.

Ulrick & Short kommer efter förvärvet fortsatt att fungera som en fristående verksamhet, med företagets grundare Adrian Short och Andrew Ulrick kvar som minoritetsägare i bolaget.

Adrian Short, medgrundare och ägare, kommer att fortsätta att leda verksamheten i nästa steg av bolagets tillväxtresa och kommenterar partnerskapet med Novax: ”Redan vid det första mötet med Novax-teamet var det tydligt att vi hade hittat en organisation och ett team som delar våra värderingar och tro på hur ett företag ska drivas och utvecklas. Med Novax som partner kommer vi att fortsätta växa och ha de bästa av förutsättningar att nå vår fulla potential. Vi ser fram emot nästa, spännande etapp av resan.”

Andrew Ulrick, medgrundare och ägare kommenterar: ”Jag tror att vi i Novax har hittat en partner med en kompatibel kultur och som kommer att spela en viktig roll för vår framtida styrning och tillväxt.”

För Novax är transaktionen ett betydande steg in i livsmedelsvärdekedjan och Framtidens Mat, ett fokusområde för bolaget. Pär Warnström, Senior Investment Manager och sektoransvarig för Framtidens Mat på Novax:

”Vi är både stolta och glada över att inleda det här samarbetet med Adrian, Andrew och hela teamet på Ulrick & Short i nästa kapitel av deras tillväxtresa. Som en långsiktig investerare och partner är det glädjande att erbjuda ett stort och verksamhetsnära engagemang för att tillsammans med teamet fortsätta att bygga och utveckla Ulrick & Short under de kommande åren. Bolaget illustrerar mycket av vad vi anser kännetecknar en exceptionell verksamhet på en lovande marknad – en stark och erfaren ledningsgrupp, en konkurrenskraftig ledande nischposition med en demonstrerad styrka i sin affärsmodell, med decennier av erfarenhet och expertis. På Novax är vi fast beslutna att vara med och driva livsmedelsindustrin framåt med innovation, hälsa och hållbarhet i fokus, och vi ser fram ett fortsätta med det och växa Ulrick & Short tillsammans med Adrian och teamet.”

Rådgivare till Novax i transaktionen var Oghma Partners LLP, Walker Morris LLP och Ernst & Young.

Rådgivare till Ulrick & Short i transaktionen var Messis Finance, Rollits LLP och Smailes Goldie Group.

Om Novax

Novax är Axel Johnsons investeringsbolag och en långsiktig och aktiv partner för tillväxtbolag. Genom att investera i, stötta och utveckla små och medelstora företag är vi med och bygger framgångsrika bolag och framtida ben för Axel Johnson. Novax arbetar med fyra huvudsakliga fokussektorer: Hälsa & Friskvård, Teknisk säkerhet, Framtidens mat, samt Digital infrastruktur för retail. Novax investeringar inkluderar bland annat ApoEx, Apohem, Bruce, Datema, Filippa K, Hedvig, Matsmart, Personalkollen, Prolupin, RCO, STC och Voyado.

www.novax.se

Om Ulrick & Short

Ulrick & Short är en ledande specialist inom clean label-ingredienser. Bolaget förser livsmedelsproducenter över hela världen med glutenfria, icke-GMO, växtbaserade och organiska ingredienser, verksamma inom ett flertal sektorer inom livsmedelsindustrin, inklusive bageri, kött, mejeri, soppor och såser. Företaget har vuxit kontinuerligt med god lönsamhet, är AA BRC-ackrediterat, har ett team av dedikerade matforskare med säte i Storbritannien och Holland och arbetar nära sina kunder för att maximera värdet av sin produktutveckling.

Kontaktpersoner:
Pär Warnström, sektoransvarig Framtidens Mat, Novax
par.warnstrom@novax.se
+46 73 052 24 52

Adrian Short, Director, Ulrick & Short
adrian@ulrickandshort.com
+44 7947 354183