Stäng
Hem

Novax går in som partner till det svenska schemaläggnings-, tidrapporterings- och lönehanteringsbolaget Personalkollen, som har en ledande webbaserad lösning mot hotell-, restaurang- och café-branschen.

Personalkollen grundades 2011 av Niclas Lundell, Andreas Pelme och Johan Strandberg och har idag 15 anställda. Bolagets huvudkontor ligger i Umeå med utvecklingsavdelning och kundsupport i Linköping. Bolaget startades då grundarna såg en stor och spännande möjlighet att väsentligen förbättra restaurangbranschens dagliga utmaningar med schemaläggning, personalliggare och löneutbetalningar.

Personalkollen är ett webbaserat och användarvänligt personal- och lönesystem som erbjuder schemaläggning och digital lönehantering, vilket bland annat förenklar bokföringen och hanteringen av skattedeklarationer, lönespecifikationer och arbetsgivaravgifter. Genom koppling till kassasystem kan Personalkollen även erbjuda lönsamhetsanalys och smidig drickshantering.

Tjänsten, som idag har ca 1 500 kunder inom hotell-, restaurang- och café-branschen i Sverige, har sedan 2015 även samarbetat med Novax systerbolag Martin & Servera som en tjänst inom bolagets premiumportal. Personalkollen är en mjukvarutjänst (SaaS) utan startavgifter, dolda kostnader eller bindningstider, och kunderna sparar pengar och tid från första dagen. Bolaget hade en omsättning på 27 miljoner kronor under 2019.

– Vi är mycket glada att få in Novax och Axel Johnson-nätverket som en aktiv ägare och ett stöd på vår fortsatta tillväxtresa. Vi ser fram emot ett långt och givande partnerskap baserat på en gemensam vision och en delad långsiktig syn på värdeskapande. Utöver detta kommer Novax att kunna bidra med kunskap inom Retail Tech-segmentet samt driva på fortsatt professionalisering av bolagsstyrning och skalbarhet vilket vi kommer kunna nyttja för att fortsätta att utveckla marknadens ledande personal- och lönehanteringssystem, säger Personalkollens vd Niclas Lundell.

– Det känns fantastiskt spännande att bli del av Personalkollen och få vara en del av deras fortsatta framgångssaga. Det är ett riktigt fint, kundfokuserat, snabbväxande och lönsamt bolag i ett segment som vi tror mycket på. Vi är väldigt imponerade av vad teamet åstadkommit och ser fram emot att göra vårt yttersta för att stötta dem på deras fortsatta spännande tillväxtresa, där vi är övertygade om att Personalkollen kan skapa värden också för kunder i andra branscher, säger Novax vd Joakim Skarborg.

Novax kommer efter transaktionen äga 23,5% i bolaget och blir därmed största ägare efter grundarna.

För mer information:
Joakim Skarborg, vd, Novax
joakim.skarborg@novax.se
+46 70 829 06 07