Stäng
Hem

LEEROY växlar upp med investering från Axel Johnson

LEEROYs lösning för digitalisering av restaurangbranschen växer i snabb takt. Under det senaste året har bolaget vunnit ett flertal prestigefyllda upphandlingar både i Sverige och Norden samt även internationella kontrakt med framtida lansering i Europa och Kina.
Axel Johnsons D-Ax investerar i LEEROY, när bolaget nu tar in ytterligare kapital för denna expansion. Axel Johnsons närvaro och insikter inom såväl dagligvaruhandeln som restaurangmarknaden tillför värdefull kompetens, branscherfarenhet och nätverk för att utveckla bolaget framåt.

Restaurangbranschen har en stadig tillväxt men låg digital mognad. För att hjälpa till med transformationen så har LEEROY utvecklat en självlärande AI-driven dataplattform som är en komplett lösning för restauranger som vill utveckla och driva sin affär digitalt. Det unika med LEEROYs lösning är att restaurangerna skapar affärsvärde i sin dagliga verksamhet, ökar sin försäljning och gästlojalitet och samtidigt kan erbjuda sina gäster en bättre upplevelse. LEEROYs lösning består utöver den AI-drivna dataplattformen där restaurangen följer och styr sin affär i realtid även av en lojalitetsapp där gästen även kan beställa och betala före eller under besöket, få sin mat hemkörd, samt ett kassasystem där restaurangen tar betalt.
D-Ax är Axel Johnson-gruppens bolag för investeringar i tidiga skeden i snabbväxande digitala start-ups med stor potential. Axel Johnson bygger och utvecklar bolag med långsiktighet och förändringsvilja i fokus och som investerare vill D-Ax just vara en långsiktig ägarpartner till exceptionella entreprenörer som bygger nästa generations tillväxtbolag.

Joakim Skarborg, Ordförande på D-Ax: ”Vi är imponerade av LEEROYs produkt och team, och ser fantastiska möjligheter till tillväxt genom de värden bolaget skapar för både restaurangerna och deras gäster. Jag är övertygad om att Axel Johnsons långsiktiga profil och stora närvaro och kunnande inom mat gör oss till en utmärkt partner i vår gemensamma strävan efter att digitalisera restaurangbranschen”.

Per Nord, VD på LEEROY: ”Vi är väldigt glada att få välkomna D-Ax och nätverket kring Axel Johnson-koncernen på vår resa. Vi har en gemensam vision kring den digitala transformation som sker inom Restaurangmarknaden och hur vi tillsammans kan stötta branschen i denna omstöpning.”

I samband med denna kapitalrunda så stärker LEEROY sin styrelse där Tommy Jacobson som företräder Zenith Venture Capital tar över som styrelseordförande och Stefan Lennhammer och Martin & Serveras digitaliserings- och innovationschef Emilia Liljeström väljs in som ordinarie ledamöter.

Om LEEROY:

LEEROY Group AB
Antal anställda: 52 personer
Exempel på kunder: Holy Greens, Pizza Hut, Waynes Coffee, Zócalo, Urban Deli, Svenska Brasserier, 1889 m.fl.
Investerare: Zenith Venture Capital, Collector Ventures, D-Ax, RCL Holding, Almi Invest, Norrlandsfonden

Läs mer här eller kontakta:

LEEROY
Per Nord, Vd, www.leeroy.se
+46 (0) 70 777 34 78
Björns Trädgårdsgränd 1
116 21 Stockholm

D-Ax
Joakim Skarborg, Styrelseordförande D-Ax
+46 (0)70 829 06 07
joakim.skarborg@novax.se