Stäng
Hem

Johan Fant ny VD på AltoCumulus

Johan Fant blir ny VD på AltoCumulus, Axel Johnson Gruppens kapitalförvaltningsbolag.

Johan har de senaste sju åren varit CFO på Axel Johnson. Tidigare var Johan CFO på Boliden och dessförinnan har han bland annat arbetat som Senior Vice President och Group Treasurer på Electrolux, Corporate Controller på Ericsson och som CFO på Assa Abloy. Johan tillträder sin tjänst den 1 november.

– Det är en ära att få förtroendet att leda och utveckla AltoCumulus och mycket stimulerande att få arbeta med affärer och investeringar för Axel Johnson Gruppen, säger Johan Fant i en kommentar.

– Jag är mycket glad att Johan har tackat ja till att leda AltoCumulus. Johan har alla de personliga, finansiella och strategiska kvaliteter som krävs för att ta AltoCumulus till nästa nivå”, säger Göran Ennerfelt, styrelseordförande för AltoCumulus, i en kommentar.

Peter Brandt, vd för Altocumulus sedan 2013, kommer att fortsätta att arbeta för AltoCumulus som specialist inom skattefrågor.

Om AltoCumulus:
AltoCumulus är Axel Johnson Gruppens kapitalförvaltningsbolag med fokus på långsiktiga investeringar, och har kontor i Stockholm och Luxemburg.

För mer information, kontakta:
Kerem Yazgan, Kommunikations- och hållbarhetsdirektör
070-289 29 99
kerem.yazgan@axeljohnson.se