Stäng
Hem

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsvariation och bryter utanförskap på arbetsmarknaden. I september vann Grönsakshallen Sorunda, som är en del av Martin & Servera-koncernen, priset som bästa arbetsgivare i Mälardalen. På kvällen den 25 november korades Grönsakshallen också till årets arbetsgivare i hela landet.

Prisjuryn gav följande motivering:
”Hos denna arbetsgivare är alla olika men lika viktiga. Här ses mångfald som en tillgång och annorlunda som en särskild kompetens. Med högt ställda krav ges varje enskild medarbetare möjlighet att prestera utifrån sina egna talanger och förmågor. Och genom att låta alla göra det de är bra på kan arbetsgivaren inte bara visa upp svarta siffror utan också medarbetare som känner stolthet, arbetsglädje och lojalitet. Därmed skapas en kultur med oöverträffad konkurrenskraft, där allt som levereras är gott.”

Så här säger Christer Läckgren som är vd för Grönsakshallen Sorunda: ”Många av våra Samhall-medarbetare är våra bästa glädjespridare och vi vill tro att vårt samarbete skapar en ökad acceptans och förståelse för att människors olikheter utvecklar oss som individer, företag och samhälle”.

Axel Johnson vann Visa Vägen-juryns hederspris 2017. Vi är mycket stolta över det arbete som Sorunda gör, och över det erkännande som priset innebär, och hoppas att det kan tjäna som inspiration för fler till ett aktivt arbete med inkludering.