FoodBridge investerar i The Mediterranean Food Lab – fokus på smak

2024-01-15

FoodBridge - Axel Johnsons plattform för investeringar i tidiga foodtech-bolag – genomförde under hösten ytterligare en investering. Denna gång iMediterranean Food Lab (MFL) som genom fermentering utvecklar banbrytande smakingredienser för köttsubstitut och köttsmakande produkter.

FoodBridge lanserades våren 2022 med syfte att främja samarbete och innovation över hela värdekedjan, och för att accelerera hållbar förändring i vårt matsystem. En viktig del av FoodBridge är tidiga investeringar i idéer och bolag med potential att skapa positiv förändring. Under 2022 investerade FoodBridge i Petgood och under våren 2023 gjordes en investering i mjukvarubolaget Improvin’. Under hösten har ytterligare en investering gjorts i bolaget Mediterranean Food Lab (MFL).

MFL är ett smakföretag som genom avancerad jäsningsteknik ”Solid State Fermentation” utvecklar unika smaker och ingredienser som idag saknas på marknaden. MFL fokuserar på ingrediensutveckling som kan ersätta animaliska produkter, och vill förbättra smaken på dessa för att öka tillväxt och efterfrågan inom det växtbaserade segmentet.

Sofie Borg, projektledare FoodBridge:

”Vi är mycket glada över att vara en del av MFL:s resa framåt. Vi vet att smak och textur är några av de viktigaste faktorerna för att driva på förändring mot mer hållbara och plantbaserade konsumtionsvanor. Därför är den här investeringen extra viktig för oss.”

MFL grundades 2019 av B.Z Goldberg och Yair Yosefi. Idag är de ett team på 16 personer med expertis som spänner från Michelin-kockar till livsmedelsforskare, mikrobiologer och bioteknikexperter. Visionen är att bli ett av de ledande smakhusen globalt och att revolutionera livsmedelsindustrin.

B.Z. Goldberg, vd och grundare Mediterranean Food Lab:

"Mediterranean Food Lab har utvecklat en banbrytande teknik med enorm potential att förvandla livsmedelsindustrin. Vi är glada över att nu samarbeta med Re:food, Peakbridge, Arancia och FoodBridge, i strävan att ta våra produkter till marknaden."

MFL:s investeringsrunda leds av Gullspång Re:food, tillsammans med Peakbridge, Ariancia International och FoodBridge.

Om FoodBridge:
Axel Johnson startade FoodBridge 2022 med syftet att främja samarbete och innovation över hela värdekedjan för att påskynda hållbar förändring i vårt livsmedelssystem. En viktig del av FoodBridge, förutom partnerskap och samarbeten, är tidiga investeringar i foodtech start-ups med potential att skapa positiv förändring.

Läs mer