Foodbridge investerar i Petgood – framtidens djurmat

2022-12-08

FoodBridge lanserades våren 2022 med syftet att främja samarbete och innovation över hela värdekedjan för att accelerera hållbar förändring i vårt matsystem. En viktig del av FoodBrigde, utöver partnerskap och samarbeten, är tidiga investeringar i idéer och bolag med potential att skapa positiv förändring.

FoodBridge investerar i bolag i väsentligt tidigare skeden jämfört med Axel Johnsons investeringsarm Novax, som även de investerar i framtidens mat. Petgood är ett exempel på ett sådant bolag som är i start-up fas men som samtidigt har höga ambitioner om att förändra sin marknad till att bli mer hållbar.

Fanny Nachemson, Head of FoodBridge:
”Jag är glad att vi äntligen går ut med nyheten om vår första investering. Petgood är ett spännande bolag som, precis som vi, vill bidra till ökad hållbarhet i vårt matsystem. Insekter är både en hållbar och näringstät proteinkälla och jag är helt övertygad om att vi kommer se mer insektsbaserade alternativ framöver.”

Petgood grundades 2020 av Pernilla Westergren. Målet har från start varit att revolutionera foderbranschen genom insektsprotein med husdjurens och planetens hälsa i fokus. Petgoods produkt säljs både genom återförsäljare och direkt till konsument.

Pernilla Westergren, vd och grundare Petgood:
”Jag är tacksam över att vi får ytterligare en stark partner i Foodbridge och Axel Johnson som kommer att bidra med värdefulla erfarenheter från livsmedelsbranschen. Vi vill att alla hundar och katter ska få ta del av fördelarna med insektsbaserat djurfoder. Det är som kött, fast bättre för både klimatet och djuren.”

Om Axel Johnsons matverksamheter:

Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandel i Sverige och består av en familj av särskiljande matkoncept som samverkar, däribland Willys, Hemköp, Dagab och Urban Deli. www.axfood.se

Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist och levererar dagligen drycker, färskvaror, livsmedel, utrustning och tjänster till restauranger, kaféer, butiker, barer och storkök. www.martinservera.se

Novax är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i små- och medelstora tillväxtbolag. Framtidens Mat är ett av Novax investeringsteman, och man har hittills investerat i bland annat brittiska Ulrick & Short, ProLupin och svenska Gårdsfisk. www.novax.se