FoodBridge investerar i climate tech-bolaget Improvin'

2023-05-09

FoodBridge - Axel Johnsons plattform för investeringar i tidiga foodtech start-ups – gör sin andra investering i bolaget Improvin’. Improvin' är ett svenskt teknikföretag som bygger digital infrastruktur till jordbruks- och livsmedelsföretag för att driva ökad hållbarhet och förenkla rapportering i livsmedelskedjan.

FoodBridge lanserades våren 2022 med syfte att främja samarbete och innovation över hela värdekedjan, och för att accelerera hållbar förändring i vårt matsystem. En viktig del av FoodBridge är tidiga investeringar i idéer och bolag med potential att skapa positiv förändring. I slutet av förra året investerade FoodBridge i Petgood och nu gör de sin andra investering i climate tech-bolaget Improvin’.

Fanny Nachemson, Head of FoodBridge:
“Vi har haft ögonen på Improvin’sedan start och är oerhört imponerade av deras produkt och vad de hittills har lyckats skapa. Genom att tillhandahålla en digital infrastruktur som främjar transparens och spårbarhet i hela värdekedjan tar vi ett viktigt steg mot ett mer hållbart matsystem. Nu ser vi fram emot att fortsätta följa deras resa på ännu närmare håll”.

Den digitala infrastrukturen som Improvin’ tillhandahåller tillåter jordbruks- och livsmedelsföretag att mäta och rapportera primärdata, för att både kunna minska utsläpp i sin egen värdekedja och även förbättra biologiska mångfalden, tillsammans med sina leverantörer. Plattformen möjliggör integration av hållbarhet i redan befintliga inköpsprocesser samtidigt som den uppfyller regulatoriska standarder för rapportering.

Improvin’s investeringsrunda leddes av den klimatinriktade fonden Pale blue dot tillsammans med amerikanska Dynamo Ventures och inkluderade, förutom FoodBridge, även PINC (Paulig).

Niklas Wallsargård, vd och grundare Improvin’:
"Det är en unik och perfekt kombination av expertis vi får med oss på resan i och med denna investering. Pale blue dots erfarenhet av klimatfrågor och Dynamo Ventures dito inom supply chain, i kombination med svårslagen kunskap om livsmedelsindustrin från både FoodBridge och PINC”.