Stäng
Hem

Axel Johnson International
genomför flera förvärv

Axel Johnson International fortsätter att stärka sin position som marknadsledande industrigrupp och har under de tre senaste månaderna genomfört fem förvärv.

Nomo, en del av Axel Johnson International, stärkte sin position på den nordiska marknaden för kullager, transmissionsprodukter och tätningar genom att förvärva Rotera Kullager i Täby AB och Rotera Kullager i Västberga AB den 2 februari. Rotera Kullager grundades 1997 och bolagen har idag en årsomsättning på 27 miljoner kronor.

AxFlow Italy, en del av affärsområdet Fluid Handling Solutions, Axel Johnson International, förvärvade den 27 februari Cinti Srl, specialist inom installation, service och reparation av centrifugalpumpar i norra Italien. Med 21 anställda tjänar Cinti kunder främst inom kommunalt vatten, bevattning, jordbruk, vattenrening och brandskydd.

Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solutions har stärkt sin position på den norska marknaden för fordonskomponenter genom att förvärva Egil Verne AS den 1 mars. Med cirka 100 miljoner norska kronor i omsättning och 15 anställda är Verne en ledande distributör av fordonsdelar i Norge, med inriktning på belysning och elektriska fordonskomponenter.

Forankra France, en del av affärsområdet Axel Johnson International Transport Solutions, har förvärvat Dock Equipment-sortimentet från Pommier SA den 1 april genom ett inkråmsförvärv. Produkterna är främst inriktade på logistikcentrum, lager, lastbilar och släpvagnar.

Axel Johnson Internationals affärsområde Industrial Solutions ökar sin marknadsnärvaro i Nederländerna genom förvärvet av MAK Aandrijvingen B.V., den 2 maj. MAK, som ligger i Lelystad, erbjuder kraftöverföringslösningar, inklusive kedjor, bälten, motorer och reduktionsdon till OEM-kunder.

Läs mer på www.axinter.com.