Stäng
Hem

Axel Johnson International går in i marknaden för industriell automation 

Axel Johnson International går in i marknaden för industriell automation och hängande conveyorlösningar genom majoritetsförvärvet av OCS AB. Bolaget är en global leverantör av hängande conveyorsystem baserade på egen patenterad teknik, med Borås som center för innovation.

OCS, som grundades 1993, tillhandhåller högkvalitativa conveyorsystem till nordiska och centraleuropeiska kunder inom bil- och flygindustrin samt den generella tillverkningsindustrin. Bolaget är Axel Johnson Internationals första investering inom industriell automation, en växande marknad som Axel Johnson International ser stora tillväxtmöjligheter inom.

”Förvärvet av OCS är en milstolpe för Axel Johnson International då investeringen är vår första inom den växande globala marknaden för industriell automation.”, säger Martin Malmvik, VD för Axel Johnson international och blivande styrelseordförande i OCS. ”Vi ser betydande tillväxtpotential i OCS och kommer arbeta nära ledningsgruppen för att bistå dem i den fortsatta utvecklingen av bolaget”.

OCS har idag huvudkontor och fabrik i Borås samt försäljningskontor i Sverige, Tyskland, Storbritannien, USA, Japan och Kina. Bolaget har 30 anställda globalt och omsätter cirka 100 miljoner kronor.

Läs mer på www.axinter.com.