Stäng
Hem

Axel Johnson International förvärvar västkustbaserade CDS Produkter AB

Axel Johnson Internationals affärsområde Transport Solutions stärker sin position på den nordiska marknaden genom förvärvet av det svenska bolaget CDS Produkter AB (CDS), per den 1 juni. CDS är återförsäljare av fordonstillbehör, främst fordonsbelysning.

”Tillskottet av CDS är en helt i linje med vår affärsområdesstrategi för fortsatt expansion på den växande eftermarknaden för fordonsbelysning. Det är ett välskött och lönsamt företag som kommer att utgöra ett bra komplement och som även möjliggör synergier med de andra bolagen inom vårt affärsområde”, säger Erik Eklöv, vd, Transport Solutions.

CDS grundades 1980 och har sitt huvudkontor i Kungälv, norr om Göteborg, och är återförsäljare av fordonstillbehör, främst belysning till personbilar och tunga fordon. Företaget distribuerar både produkter från egna varumärken samt produkter från välkända globala tillverkare. Deras eget varumärke CAD, som lanserades 2005, har haft en positiv tillväxtresa och genererar nu en betydande del av bolagets försäljning och det finns potential för ytterligare expansion.

Läs hela pressmeddelandet här.