Stäng
Hem

Axel Johnson får nyinstiftat mångfaldspris

Under torsdagskvällen arrangerades för första gången Diversity Impact Awards för att hylla de ledare, företag och initiativ som under året har skapat konkret förändring inom mångfald och inkludering. Diversity Impact Company of the Year tilldelades
Axel Johnson, för att ”med äkthet, genuint engagemang och kontinuitet ha åstadkommit förändring – på riktigt”.

Bakom initiativet står chefsrekryteringsföretaget Wes, som är specialiserat på inkluderande rekryteringsprocesser. Juryn, bestående av bland andra Anna Wikland, VD Google Sverige och Cilla Benkö, VD Sveriges Radio, utsåg Axel Johnson till Diversity Impact Company of the Year med följande motivering:

“Viljan och drivkraften att förändras i kombination med att långsiktigt utveckla lönsamma affärer har gjort pristagaren till ett av Nordens största företag inom sin arena. Ledorden att utmana, visa mod och följa upp syns kanske allra tydligast i koncernens arbete med mångfald och inkludering, där konkreta initiativ och resultat alltid har fått gå före ord. Med äkthet, genuint engagemang och kontinuitet har man åstadkommit förändring – på riktigt och är en sann förebild i svenskt näringsliv på alla nivåer.”

– Vi är stolta och glada att få ta emot det här priset. Vårt arbete med mångfald är oerhört viktigt och prioriterat. Vi vill ha medarbetare och chefer som speglar kunderna och samhället i stort. Det gör oss till ett mer framgångsrikt företag, då vi förstår kunderna bättre och rekryterar ur 100 % av kompetenspoolen. Dessutom vill vi bidra till en ökad integration i samhället, säger Caroline Berg, ordförande Axel Johnson.

Konkreta initiativ ökar mångfalden
Inom Axel Johnson bedrivs ett aktivt arbete för att öka mångfalden inom koncernen. Några exempel är ”Nyanländ i Axfood” och Martin & Serveras mångfaldsutbildning ”Välkommen till jobbet”. Axel Johnson lanserade dessutom i höstas Axelerate Leadership Program, ett ledarskapsprogram som utvecklar talanger med internationell bakgrund.

I dag har Axel Johnson-koncernen i genomsnitt 46 procent kvinnor i ledande positioner och 13 procent av cheferna har utländsk bakgrund. Dessutom är koncernen en av Sveriges största arbetsgivare för Samhall, och anlitar ca 1700 människor med funktionsvariationer.