Stäng
Hem

Den 2 juni startar årets upplaga av Järvaveckan, en mötesplats med syfte att minska avståndet mellan politiken och medborgarna och öka gemenskapen i samhället. Axel Johnson är huvudpartner till Järvaveckan, som sänds live dygnet runt 2–6 juni.

Utanförskap kan inte bara orsaka ekonomisk utsatthet och en känsla av hopplöshet hos enskilda individer och grupper – det är också en stor förlust för samhället som går miste om mänsklig potential, erfarenheter, perspektiv och idéer.

Med start den 2 juni kl. 07.00 möts företag, föreningar, myndigheter, politiker och medborgare för samtal om demokrati, jämlikhet, inkludering och arbetsmarknad. Järvaveckan är i år digital och går under namnet Järvaveckan Live. Alla program sänds live från en studio i Stockholmsförorten Rinkeby dygnet runt i fem dagar. Axel Johnson deltar i ett flertal viktiga samtal.

Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson:

”Axel Johnson har varit huvudpartner till Stiftelsen The Global Village och Järvaveckan sedan starten. Den senaste årets utveckling har gjort de frågor om inkludering som adresseras under veckan än mer brännande. Eftersom vi är övertygade om att företagande har en viktig positiv roll att spela för att minska utanförskapet, så är vi stolta över att vara en del av Järvaveckan, och över det breda deltagandet från våra bolag”.

Sändningen streamas via Järvaveckans webbplats där även hela tablån finns tillgänglig. Delar av Järvaveckan Live kommer även att sändas på SVT, TV4, TT och Mitti.

Personer från Axel Johnson-bolag medverkar i följande programpunkter:

Onsdag den 2 juni kl. 07.00: Invigning. Med Caroline Berg, styrelseordförande i Axel Johnson liksom i Stiftelsen The Global Village.

Onsdag den 2 juni kl. 07.20: Varför blundar ni för mitt CV?
Från Axel Johnson: Monica Längbo, HR-direktör på Axfood.

Onsdag den 2 juni kl. 12.10: Ahmeds hållbara lunch: Så arbetar vi bort utanförskap i utsatta områden
Från Axel Johnson: Eliza Kücükaslan, Head of Axelerate.

Torsdag den 3 juni kl. 08.25: Jag går hem nu! – debatt om ojämlikhet och lön 
Från Axel Johnson: Irene Waldemarson, vd Martin & Servera Restauranghandel.

Torsdag den 3 juni kl. 12.10:  Ahmeds hållbara lunch: Vem investerar i vem?
Från Axel Johnson: Joakim Skarborg, vd Novax.

Fredag den 4 juni kl. 15.00: Den digitala konsumtionen 
Från Axel Johnson: Anna Stig, Head of Nordic E-commerce på Dustin.

Martin och Servera sponsrar också programmet Ortens bästa käk, där kvinnor från det sociala företaget Yalla Rinkeby varje dag lagar mat med råvaror levererade av Martin och Servera.

Järvaveckan Live produceras av produktionsbolaget Delta Studios som bl.a. nominerats till en Emmy för SVT-produktionen ”Världens hemskaste sjukdomar”. Allt innehåll har valts ut av redaktörerna i samråd med programledarna.

——-
Info: Järvaveckan arrangeras av Stiftelsen The Global Village. Axel Johnson är huvudpartner till The Global Village och Järvaveckan.

The Global Village är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse, vars ändamål är att stärka delaktigheten, demokratin och gemenskapen i samhället i stort och i synnerhet i socioekonomiskt utsatta områden. Läs mer om Stiftelsen The Global Village här.

För mer information, kontakta:
Arantza Nino, Senior Project Manager, Axelerate, Axel Johnson
arantza.nino@axeljohnson.se
073-244 14 74