Stäng
Hem

Anna Ryott och Tomas Franzén invalda i Axel Johnsons styrelse

Anna Ryott, vice VD på Norrsken Foundation, och Tomas Franzén, VD på Bonnier, har idag valts in i Axel Johnsons styrelse.

Anna Ryott har lång erfarenhet av hållbarhets- och samhällsfrågor samt investeringar. Anna är idag vice VD för Norrsken Foundation, och var tidigare bland annat VD för Swedfund, den svenska statens utvecklingsfinansiär.

Tomas Franzén, VD för Bonnier sedan 2014, har mångårig erfarenhet av ledarskap i bolag som verkat i branscher under stort förändringstryck. Tomas var tidigare VD för Com Hem och innan dess var han VD för Eniro.

– Vi är mycket glada över att Anna och Tomas väljer att gå in i styrelsen. Båda har stark och bred kompetens och lång erfarenhet. Därtill tar Anna särskilt med sig kunskaper och erfarenheter inom hållbar affärsutveckling och investeringar, och en av Tomas styrkor är ledarskap i bolag som verkar i branscher som förändras kraftigt. Båda kommer att skapa mycket nytta för Axel Johnson, säger Caroline Berg, ordförande Axel Johnson.

– Jag har länge varit imponerad av Axel Johnson. Det är ett bolag med starka värderingar, resultatorienterad kultur och med ett ledande hållbarhetsarbete. Det känns därför både inspirerande och hedrande att ta plats i styrelsen. Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen och ledningen bidra till bolagets fortsatta utveckling och att hitta nya lönsamma och hållbara affärsmöjligheter, säger Anna Ryott.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta i Axel Johnson styrelse. Axel Johnson är en mycket spännande och expansiv bolagsgrupp med en tydlig förändringsagenda och långsiktiga ägare, en miljö som jag känner väl och där jag tror mig kunna bidra till bolagets fortsatta utveckling inom bland annat det digitala området, säger Tomas Franzén.