Stäng
Hem

Joakim Skarborg ny VD för Novax

Joakim Skarborg har utsetts till ny VD för Novax. Han tillträdde den 15 januari 2019.

Joakim Skarborg har arbetat inom Axel Johnson de senaste åtta åren, först som investeringsansvarig på Novax och de senaste två och ett halvt åren som ansvarig för affärsutveckling- och nyinvesteringsverksamheten på Axel Johnson Inc. i USA. Han efterträder Eric Persson som lämnade den 15 januari 2019.

I samband med att Joakim Skarborg tillträder som VD införs också en ny struktur, där Novax får ett utvidgat ansvar för Axel Johnsons investeringar i små- och medelstora bolag, från startups till mer etablerade företag i branscher med strukturell tillväxt.

– Joakim har en gedigen bakgrund inom investeringar i både tillväxtbolag och mer mogna bolag och han känner dessutom Axel Johnson väl. Vi är väldigt glada att han valt att komma tillbaka till Novax och är övertygade om att hans erfarenhet och kompetens gör att Novax kan hitta spännande investeringar och fortsätta skapa stora värden för Axel Johnson, säger Jacob Wall, ordförande i Novax.

– Novax är en unik plattform för långsiktiga investeringar i bolag med stor tillväxtpotential och det känns väldigt roligt och motiverande att vara tillbaka. Vår ambition är fortsatt att vara den bästa partnern och ägaren till bolag och ledningar vi investerar i. Tillsammans med våra verksamheter och dess ledningsgrupper ska vi fortsätta att vidareutveckla små- och medelstora verksamheter till betydelsefulla nya områden inom Axel Johnson, säger Joakim Skarborg.

För mer information, kontakta:
Jacob Wall, direktör affärsutveckling, Axel Johnson
jacob.wall@axeljohnson.se, +46 70 212 53 03

Joakim Skarborg, VD, Novax
joakim.skarborg@novax.se, +46 70 829 06 07

Om Novax
Novax grundades 1999 av Axel Johnson, som en plattform för investeringar i tillväxtföretag.
I partnerskap med entreprenörer utvecklar Novax lönsamma bolag med god tillväxtpotential. Hel- och delägda bolag inkluderar Academic Work, ApoEx, Apohem, Concept, Datema, Designtorget, Educations Media Group, Filippa K, Hyper Island, Lagerhaus, Revide, RCO och STC. För mer information, besök www.novax.se.