Stäng
Hem

Bruce tar in Axel Johnson som delägare för att accelerera sin tillväxtresa

Bruce, den svenska träningsappen med ambitionen att förändra träningsbranschen och göra det möjligt att träna var du vill, tar in kapital för att fortsätta sin tillväxtresa och bygga världens bästa träningsmedlemskap. Investeringen kommer från Axel Johnson-gruppens investeringsbolag D-Ax som har en långsiktig ambition att bidra med kapital och kunskap för att utveckla Bruce ledande position i Sverige och accelerera tillväxten på nya marknader.

Bruce grundades 2015 av Magnus Elm och Anton Holmquist med idén av att samla alla studios, gym och andra anläggningar för träning och sport i ett medlemskap. Visionen är att ge kunderna frihet att träna var de vill och upptäcka nya träningsformer och personliga studios.

Bruce har sett kraftig tillväxt senaste tiden. Förra bokslutet landade på 10 milj och just nu omsätter bolaget över 30 milj på årstakt. Bruce har över 5 000 betalande kunder och finns i Stockholm och Göteborg – detta har bolaget åstadkommit utan extern finansiering. Dessutom nådde bolaget break-even i början av 2018.

D-Ax är Axel Johnson-gruppens arm för investeringar i tidiga skeden i snabbväxande digitala bolag med stor potential. Axel Johnson bygger och utvecklar bolag med långsiktighet och förändringsvilja i fokus och som investerare vill D-Ax just vara en långsiktig ägarpartner till exceptionella entreprenörer som bygger nästa generations tillväxtbolag.

”Ända från början har det varit väldigt viktigt för oss att bygga bolaget med glädje. Vi bestämde oss för att detta skulle bli ett maraton, ingen sprint. Det är därför vi har varit väldigt försiktiga med att ta in externa investerare med kortsiktiga planer. Vi har varit väldigt fokuserade på att skapa en grym produkt, världens bästa teknik och samtidigt skapa en affärsmodell som går att skala. Nu är det dags att ta bolaget till nästa nivå, därför känns det jättebra att ta in en partner som D-Ax och Axel Johnson och ett antal andra investerare som delar samma vision som oss. Med det nya kapitalet kommer vi att växa teamet från 14 anställda till det dubbla och gå in i fler städer i Sverige och så småningom utomlands.” säger Magnus Elm, medgrundare på Bruce.

”Bruce har en unik position på marknaden och deras fokus på användarvänlighet och träningsupplevelse ligger helt rätt i tiden och vi ser att det tilltalar konsumenten. De har ett starkt team, en bra teknikplattform och en skalbar digital affärsmodell vilket attraherar oss. Vår ambition är att vara bästa möjliga ägarpartner för bolaget på den fortsatta resan eftersom vi är långsiktiga, har god kunskap om bolagsbyggande och kan den här branschen väldigt väl. Investeringen i Bruce är helt i linje med vårt långsiktiga fokus på investeringar inom hälsa och friskvård, och vi ser fram emot att stötta bolaget på den fortsatta spännande tillväxtresan.” säger Joakim Skarborg, Ordförande på D-Ax.

Om Bruce:
Bruce grundades i 2015 av Magnus Elm och Anton Holmquist som var trötta på traditionella gymkedjor och hur man blev behandlad, och ogillade känslan att vara låst till ett gym. De bestämde sig för att bygga världens bästa träningsmedlemskap – och ville ha allting i en app. De valde att bootstrappa bolaget för att slippa investerare med fokus på pengar, och lade istället all energi på att förstå marknaden och att bygga en riktigt bra tjänst för både medlemmar och studios. Idag har de kommit en bra bit på vägen, och jobbar med Sveriges bästa träningsentreprenörer.

Läs mer på https://www.bruce.app/about eller kontakta:

Bruce
Magnus Elm, Styrelseordförande och medgrundare
070-7880226
magnus@bruce.app

D-Ax
Joakim Skarborg, Styrelseordförande D-Ax
070-8290607
joakim.skarborg@novax.se