Stäng
Hem

Axel Johnsons ordförande Caroline Berg utsedd till årets ägare

När Dagens industri delade ut priset Näringslivets Mäktigaste Kvinna gick utnämningen i kategorin Årets Ägare till Caroline Berg. I tacktalet – som framfördes av dottern Minna – betonade Caroline Berg sin övertygelse om mångfald som en central affärsfråga:

Jag drivs av min passion att bygga och utveckla, att skapa och att förändra. Affärsnytta och samhällsnytta går hand i hand och mångfald är en av våra mest kritiska affärsfrågor för att skapa de bästa resultaten. Under min väg i livet och arbetslivet har jag träffat och arbetat med många starka affärskvinnor; entreprenörer, styrelseledamöter, chefer och företagsledare. Tack till alla kvinnor – och män – som står upp för en ökad mångfald i näringslivet och som arbetar för att ändra strukturer. Tillsammans ska vi fortsätta bana väg för framtida generationer.

I Dagens industris pågående granskning av jämställdheten i Sveriges 1 000 största företag var Axel Johnson ett av de bara 38 bolag som har fler kvinnor än män i ledningen. Vi har sedan flera år en jämn könsfördelning bland styrelseledamöter i koncernens bolag, liksom bland bolagens ledare.

På totallistan över Näringslivets mäktigaste kvinna placerade sig, förutom Caroline Berg, även Axel Johnsons vd Mia Brunell Livfors och Martin & Serveras vd Liv Forhaug.

Läs intervjun med Caroline Berg i DI här.