Stäng
Hem

Axel Johnson förvärvar ytterligare 12 procent av hudvårdsföretaget Skincity, och ökar sitt innehav till 82 procent.

Axel Johnson blev ägare i hudvårdsföretaget Skincity år 2017, då 70 procent av bolaget förvärvades. Övriga ägare var bolagets grundare Mikael Kjellman och Annica Forsgren Kjellman samt investmentbolaget Rite Ventures. Axel Johnson förvärvar nu ytterligare 12 procent av aktierna, vilket motsvarar Rite Ventures innehav i bolaget.

Jacob Wall, affärsutvecklingsdirektör, Axel Johnson och styrelseordförande i Skincity:
”Skönhet är ett viktigt område för Axel Johnson. Skincity har med ett starkt team och ett unikt erbjudande tagit en fin marknadsposition på skönhetsmarknaden. Det har varit händelserika år sedan vi gick in som ägare, där vi bland annat etablerat Skincity i Norge, Finland och Storbritannien samtidigt som vi lanserat ett antal egna varumärken. Vi vill tacka Rite Ventures, som bidragit stort till bolagets framgång, och ser fram emot att få fortsätta att utveckla det som vi tillsammans byggt upp under de gångna åren.

Josephine Salenstedt, partner, Rite Ventures
”Det har varit givande och roligt att arbeta tillsammans med teamet på Skincity sedan vår investering år 2014. Vi vill tacka grundarna, Mikael och Annica Kjellman, för förtroendet, och också Axel Johnson för ett gott samarbete under de senaste två åren. När vi nu lämnar som ägare är vi övertygade om att Skincity tillsammans med Axel Johnson kommer att fortsätta att utmana hudvårdsbranschen genom sina innovativa och kundnära tjänster och produkter”.

För mer information:
Jacob Wall, affärsutvecklingsdirektör Axel Johnson och styrelseordförande i Skincity
Jacob.wall@axeljohnson.se