Stäng
Hem

Novax investerar i och utvecklar tillväxtföretag med en bevisad affärsmodell och en resultatorienterad ledning. Bolaget strävar efter att vara det naturliga valet för tillväxtbolag, entreprenörer och företagare som har en tydlig och långsiktig vision när de söker en partner för att ta nästa steg i utvecklingen.

Novax är ett aktivt stöd och bollplank till företagsledare vid genomdrivande av strategiska och värdeskapande initiativ. Långsiktigt värdeskapande omfattar bland annat fokus på kund- och personalnöjdhet samt investeringar i produktutveckling, sälj- och marknadsföring samt geografisk expansion.

Novax har ett omfattande nätverk av personer med operationella erfarenheter från olika branscher som ställer sin kompetens, erfarenhet och sitt engagemang till förfogande samt fungerar som ett aktivt stöd till ledare i Novaxbolagen.

Som delägare har Novax målet att långsiktigt skapa lönsamhet och värde i entreprenöriella företag med en tydlig tillväxtpotential. Värdegrunden är att ge människor frihet, det är en förutsättning för att ha kraft att växa. Sikten är lång, vilket kräver att nya idéer ständigt prövas. Genom styrelsearbetet är Novax en engagerad och långsiktig ägare utan en på förhand bestämd exitstrategi.

Våra bolag

För oss på Axel Johnson är handel något som utvecklar människor och bygger samhällen. Genom våra bolag träffar vi över en miljon kunder om dagen. Vi ska vara en positiv förändringskraft i de samhällen de är en del av.

Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischmarknader. >
Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln med ambitionen att leverera bra och hållbar mat. >
Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partnemed verksamhet i Norden och Nederländerna. >
Åhléns är Sveriges ledande varuhuskedja med skönhet, hem och mode under ett och samma tak. >
Novax är Axel Johnsons investeringsbolag som letar upp tillväxtföretag som söker partner för att växa. >
KICKS är Nordens ledande skönhetskedja och erbjuder ett helhetskoncept inom makeup, doft, hudvård och hårvård. >
Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. >
Sedan 2010 har sol vuxit snabbare än något annat energislag. >