Stäng
Hem

Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln med ambitionen att leverera bra och hållbar mat.

Axfood arbetar med passion för mat och människor. Med engagemang och ansvar för miljö och hållbar utveckling skapar Axfood lönsam tillväxt. Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på ca 20 procent. I koncernen ingår butikskedjorna Willys, Hemköp, Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfood ingår även Middagsfrid och Urban Deli, samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem.

Axfood samverkar med över 1 000 butiker över hela Sverige, varav närmare 300 är egna butiker.

Inom dagligvaruhandeln är Axfood bäst i Sverige på egna märkesvaror med en försäljningsandel på över 25 procent. Axfood anpassar ständigt sitt sortiment enligt kundernas önskemål. Garant är Axfoods varumärke för mat av hög kvalitet med nära 1 000 varor i sortimentet, däribland både kött, mejerivaror, delikatesser, snacks och grönsaker. Axfoods ekologiska sortiment lanserades 2008 under varumärket Garant Ekologiska varor. Sortimentet rymmer idag drygt 300 produkter som alla uppfyller kriterierna för Krav- eller EU-ekologisk certifiering.

 

Våra bolag

För oss på Axel Johnson är handel något som utvecklar människor och bygger samhällen. Genom våra bolag träffar vi över en och en halv miljon kunder om dagen. Vi ska vara en positiv förändringskraft i de samhällen de är en del av.

Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischmarknader. >
Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. >
Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. >
Novax är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i små- och medelstora tillväxtbolag. >
KICKS Group är Nordens ledande skönhetsaktör och består av KICKS och Skincity.
>
Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. >
AxSol är Axel Johnsons yngsta bolag, som startades kring årsskiftet 2019/2020 för att samla investeringar inom solenergi >