Stäng
Hem

Axel Johnson International är en marknadsledande industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader.

Bland Axel Johnson Internationals över 100 företag finns experter inom så skilda områden som avancerade industriella pumpar, utrustning för tunga lyft, lastsäkring vid transporter, kullager och transmissioner samt komponenter för tunga fordon. Kunderna finns inom en mängd olika branscher – från tillverkning av livsmedel till globala transporter, från vindkraftverk till gruvor och från byggarbetsplatser till oljeriggar. Företagen inom Axel Johnson International hjälper industriföretag att förbättra effektiviteten, tillförlitligheten, kvaliteten och säkerheten i sina verksamheter. Det sker genom effektiv distribution av teknikkomponenter, underhålls- och supporttjänster samt kundanpassade tekniklösningar.

Bolagen inom Axel Johnson International är oftast marknadsledande inom sina respektive nischer eller geografiska marknader. Det är entreprenörsdrivna företag, långsiktiga och med fokus på värdeadderande kundlösningar. Axel Johnson International driver utveckling inom sex utvalda strategiska utvecklingsområden som omfattar digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Idag har koncernen följande sex affärsområden:

  • Driveline Solutions
  • Fluid Handling Solutions
  • Industrial Automation
  • Lifting Solutions
  • Power Transmission Solutions
  • Transport Solutions

Våra bolag

För oss på Axel Johnson är handel något som utvecklar människor och bygger samhällen. Genom våra bolag träffar vi över en och en halv miljon kunder om dagen. Vi ska vara en positiv förändringskraft i de samhällen de är en del av.

Axel Johnson International är en industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom utvalda nischmarknader. >
Axfood är en ledande koncern inom dagligvaruhandeln i Sverige. >
Dustin är en ledande onlinebaserad IT-partner i Norden och Benelux. >
Novax är en aktiv och långsiktig ägarpartner som investerar i små- och medelstora tillväxtbolag. >
KICKS Group är Nordens ledande skönhetsaktör och består av KICKS och Skincity.
>
Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. >
AxSol är Axel Johnsons yngsta bolag, som startades kring årsskiftet 2019/2020 för att samla investeringar inom solenergi >