Åhléns stöttar
ÖppnaDörren

Från den 31 augusti tar Åhléns betalt för sina bärkassar och har valt att stötta Axfoundations projekt ”ÖppnaDörren”, genom att överskott från försäljningen går till att stärka de fyra verksamheterna – ”Yrkesdörren”, ”Invitationsdepartementet”, ”Kompis Sverige” och ”Svenska med baby”. Samtliga anställda på Åhléns kan även på arbetstid engagera sig i initiativet ”Yrkesdörren”, som fokuserar på att skapa nya möten som kan öppna dörren till arbetsmarknaden.

-Vi är stolta över att kunna stötta ÖppnaDörrens arbete och bidra till att fler nya svenskar får möjligheter till nya kontakter och jobb. Vi tror på att olikheter berikar och gör oss bättre, och genom ”ÖppnaDörren” får vi möjlighet att på riktigt göra skillnad för mångfald och inkludering i samhället, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef för Åhléns.

”ÖppnaDörren” verkar för att skapa förutsättningar för förändring mot ett mer hållbart samhälle och möjliggöra kontakter, jobb och aktiviteter mellan etablerade och nya svenskar. För 2017 är målsättningen att facilitera 25 000 möten mellan nya och etablerade svenskar.

Läs mer här.