Dustin

Dustin möjliggör för företag och offentlig sektor att hitta de bästa produkterna och lösningarna för sina IT-behov. Man är bryggan mellan tillverkarnas stora utbud och de som vill hitta de bästa produkterna och lösningarna.

I korthet

Dustin är en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter med tillhörande tjänster. Med kärnan i e-handel fungerar Dustin som en brygga mellan tillverkarnas stora utbud och kundernas behov.

Nettoomsättning år 2017: 9 306 miljoner SEK (avser verksamhetsåret september – augusti)
ResultatAX år 2017:
308 miljoner SEK (avser verksamhetsåret september – augusti)
Genomsnittligt antal anställda:
 977
Ägarandel:  25%

Läs mer på www.dustin.se

Sedan starten 1984, med försäljning av färgglada disketter i en zoo-butik utanför Stockholm, har Dustin arbetat med att identifiera kundernas behov. Kärnan är e-handel, där man 1995 var pionjärer med att öppna en av de första nätbutikerna i Sverige.

Idag erbjuder Dustin cirka 200 000 produkter till konkurrenskraftiga priser och med en snabb och effektiv distribution i hela Norden. Dessutom har man kompletterat sitt hårdvaruerbjudande med tillhörande tjänster, funktioner och lösningar. Därför fungerar Dustin som en one-stop-shop och erbjuder sina kunder en komplett lösning som innebär att de kan fokusera på sin kärnverksamhet. För privatkunder erbjuder man ett omfattande sortiment av hemelektronik, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser.

De drygt 900 medarbetarna brinner för att använda sin kunskap till att hjälpa kunderna hitta rätt IT-lösningar. Bolagets huvudfokus ligger på små och medelstora företag. Man växer genom att utvecklas med kundernas IT-behov, gå in på nya marknader och genom att bredda erbjudandet med tillhörande tjänster och lösningar. Med stöd i de olika kompetenser som finns i koncernen når man nya kunder och erbjuder befintliga kunder nya lösningar.