Axfood

Axfood har en stark position på den svenska dagligvarumarknaden med varumärken och kedjor så som Willys, Hemköp och Axfood Närlivs.

I korthet

Axfood är ett av Sveriges ledande bolag inom dagligvaruhandeln med ambitionen att leverera bra och hållbar mat. I koncernen ingår butikskedjorna Willys och Hemköp samt Axfood Närlivs som samverkar med Tempo, Handlar’n och Direkten. Med tjänster och grossistförsäljning genom Axfood Snabbgross och Dagab utvecklar och driver Axfood framgångsrika matkoncept på den svenska marknaden.

Nettoomsättning år 2016: 43 355 miljoner SEK
ResultatAX år 2016: 1 894 miljoner SEK
Genomsnittligt antal anställda: 9 211
Ägarandel: 50,1%

Läs mer på www.axfood.se

Axfood arbetar med passion för mat och människor. Styrkan i bolaget är att utveckla och driva framgångsrika matkoncept på den svenska marknaden. Med engagemang och ansvar för miljö och hållbar utveckling skapar Axfood lönsam tillväxt. Axfood är nummer två på den svenska marknaden med en marknadsandel på ca 20 procent. Totalt har Axfood 263 egna butiker och cirka 820 samverkande butiker.

Inom dagligvaruhandeln är Axfood bäst i Sverige på egna märkesvaror med en försäljningsandel på över 25 procent. Axfood anpassar ständigt sitt sortiment enligt kundernas önskemål. Garant är Axfoods varumärke för mat av hög kvalitet med nära  1 000 varor i sortimentet, däribland både kött, mejerivaror, delikatesser, snacks och grönsaker. Axfoods ekologiska sortiment lanserades 2008 under varumärket Garant Ekologiska varor. Sortimentet rymmer idag drygt 150 produkter och alla uppfyller kriterierna för Krav- eller EU-ekologisk certifiering.